David Gulvmand

Fugt skader

Fugt skader

Idag ses mange eksempler på parket gulve, der i de tværgående samlinger af parketten, kan have små “fugtproblemer”. Dette ligner, at vand er “sivet ind under lakken”, men dette er ikke unormalt – træproducenten har i sin tid ikke været opmærksom på dette, hvorfor mange husstande døjer med dette kosmetiske “øv”.

Når man skærer et træ på langs som ved stykke B (se venligst nedenstående billede), så opnår man en bedre “afslutning” af træet der gør, at der ikke kan komme fugt skader mellem samlingerne. Ved stykke A skærer man på tværs af træet/porerne, hvilket gør det mere sårbart. Dem der i sin tid producerede parketten, har ikke været opmærksom på, at finslibe disse kanter så der ikke kan opstå fugt skader imellem (derudover er et træ altid bare mere sårbart, når det skæres på tværs). Det at man ikke polerer disse kanter (A) gør – desværre ofte – at et givent gulv kan begynde, at få små fugtproblemer / fugt skader dér i samlingerne. Dette ligner typisk en mindre vandskade, mindre fugtproblemer eller at lakken kan fremstå “forkert lagt”. Se venligst, at alle samlinger, som type A, har samme problem mens samlinger på langs, som type B, ikke har dette problem, hvilket også ses sjældent.

Hvis i ser på billede 2 er det et problem der allerede i sin tid viste sig og var der også langt før, at vi kom ind i billedet. Ud over at ligne fugtproblemer, kan nogle kunder – som på billedet – opleve at forskellige kemikaler siver op til overfladen. Det er et problem en del parketgulve har ved tværgående samlinger – selv i vores egen private bolig. Dette forsvinder hverken ved slibning eller lidt ekstra lakering, desværre.

 

Hvad kan man så gøre for at minimere fugt skader?

Dette problem kan man gå i møde ved, at fuge samlingerne op og dermed lukke for luften. I de fleste tilfælde ville dette afhjælpe problemet men nogle gange er det ikke en mulighed, grundet pladsmangel mellem samlignerne. Alternativt er der nogle der mener, at ved 6-7 lag lakering, kan lakken også fylde revnerne op – men dette er heller ej en garanti for, at kunne virker 100% men det kan evt. mindske fugten. Men igen, alt afhænger af luften mellem træet.

Ring eventuelt til os på 50151566 for dybere forklaring.

 

Eksepmpler på fugt skader ses på de to nedenstående billeder

 

fugt skader - her er et eksempel på fugt skader