David Gulvmand

Gulve

Gulve

Gulve er et produkt fremstillet af træ, der er designet til brug som gulvbelægning, enten strukturel eller æstetisk. Træ er et fælles valg som et gulvmateriale på grund af sin miljøprofil, holdbarhed og restaurering. Massive trægulve er lavet af planker fræset fra et enkelt stykke træ. Massive gulve blev oprindeligt brugt til strukturelle formål, at blive installeret vinkelret på træ støtte bjælker af en bygning, men idag bruges massive  trægulve udelukkende for det pæne udseende. 

Efterbehandling, reparation og slibning af gulve

De tre mest populære moderne finish til trægulve er enten lud, olie og lak behandling. Inden for de 3 behandlinger er der mange variationer som finish, skal det være med hvid pigment, eller skal det bare være naturligt? Der er også forskel på selve arbejdsproces og vedligeholdelses/rengørings regimer. Gulvafslibning tilvejebringer en fremgangsmåde til udjævning af et belagt trægulv. Derudover bliver  afslibning brugt til at forny udseendet af  ældre trægulve. Gulvafslibning med successivt finere kvalitet sandpapir er påkrævet for at sikre ensartet farvning.

Korrekt brug af støvsugning, fejning, og fugtmobning er normalt alt, hvad der kræves til renholdelse og udseende af et træ gulv. Olie sæber bør ikke anvendes til at rengøre gulve. Det bedste forslag er at bruge fabrikanternes anbefalede rengørings-midler.

Massive trægulve

Massive gulve findes i både hårdttræ og blødt-træ, under hårdttræ er det alle former for parketgulve, ask, eg, bøg, merbau, mahogny, ahorn m.m og på disse gulve er det svære at lave ridser, mærker, osv. Da selve træet i sig selv er stærkere. hvorimod fyrretræ gulve, som er i planker, er blødtræ og der kan derfor nemmere forekomme ridser og mærker. Hvis du har massive trægulve så er dit gulv med slidestærk, og dit gulv kan holde mange mange flere år, da du kan slibe dit gulv langt flere gange end lamel gulve.

gulve

Lamel (finêr)

Lamel parket er sammensat af to eller flere lag af træ i form af en planke. Det øverste lag (lamel) er træ, Manipuleret træ er den mest almindelige type af trægulve anvendt globalt.
Der findes flere forskellige kategorier af manipuleret trægulv:
Alle tømmer trægulve er fremstillet af savet træ og er den mest almindelige kategori af manipuleret trægulve. De bruger ikke roterende skrællet finer, eller plast i deres konstruktion.
Finer gulve anvende et tyndt lag af træ med over en kerne, der almindeligvis et sammensat træprodukt.
Acryl imprægneret trægulve anvender et lag af træ, der er imprægneret med flydende acryl derefter hærdet ved anvendelse af en egen proces.
Et laminat gulv bruger et billede af træ på dens overflade.